Friday, June 25, 2010

Salahkah aku?

Assalamualaikum wtb.

Yaw~

Jalinan cinta takkan terbina jika salah seorang daripada pasangan tu tak luahkan rase suka atau perasaan mereka terhadap orang yang mereka suka. Tapi mende ni la yang paling aku takut nak buat. Bagi aku, cuma ade dua kemungkinan. Antara gadis tu terima atau tolak. Kalau terima aku tak kesah la. Tapi kalau dy tolak? Malu beb.

Macam orang lain gak. Aku pown nak rase di sayangi. Nak rase dirindui.

Baru2 ni aku ade buat keje part time. Satu hari, on the way balek ke umah aku, aku terserempak la ngan sorang gadis ni. gadis yang pernah sekian lama dulu aku suke. Tapi dah lost contact. Aku pown seronok la dapat jumpe dy. Dy semakin comel. Berbeza dari dulu. Tibe2 dlm hati aku rase something. Aku rase bhgia sgt dapat jumpe dy lagi. Lpas je aku balek uma. Aku senyum tak berhenti. Aku senyum cam aku tak penah senyum sebelum ni. Sampai mak aku pown pelik ngan perangai aku time tu. From that moment, i keep calling her. Not so frequent but regularly. I cant stop thinking of her. Her face, her smile, her laugh, it makes me smile.

Sampai la semalam. Aku dah tekad nak bgtawu ape yang aku rase kat dy.
And guys, this is what i get from her " Alip, kalau setakat nak kenakan aku, tak payah. aku tak caye pon. kau tak bleh nak pekena aku la"

Bullshit kan. Jawapan yang dekat sejam aku tggu lpas aku bg mcg tentang perasaan aku tu.

Salah ke aku bgtawu ape yang aku rase? Daripada aku terus tipu diri aku. Daripada aku terus sorokkan daripada dia.
Yela, mungkin dah takdir aku cmni. Takpe. Aku redha.

Pagi tadi dy mcg aku, dy ckp kalau aku dtg ofis awal dy nak jumpe aku sebab dy dtg awal hari ni. Aku plak bace mcg tu pkul 8 lebih tadi. Mane taknye, Mase dy bagi mcg tu aku ats moto. Kalau tak memang aku carik ofis dy pagi2 tadi. Aku nak tawu ape yang dy na ckp. Nak jumpe lunchtime pown xbleh, hari ni dy ade keje outstation. Hmm.. i need a guidance.

Dear readers, thanks for reading eyh.
Keep reading.
I'll tell ya what happen next. I promise.

Adios( ' ',)

2 Bicara Yang Arif:

sayeJAJA said...

hui.hello.hai.salam

weh..
siann kawan aku nh haa.hehe
well..
sumtimes kan rasa mcm tuh normal la kut.
bila org tanye tak sunyi ke?ape mende laen ke
jangan sedey sangat bila kene rejek.hehe
thats life.
kau da berani terus terang.kena la berani ambil risiko dea kan lip..

lagi satu la kan.
pasal ex ko tuh..
tak salah kut kalau kau ade rasa mcm tuh
pasal jilat balik ludah..ikut ego memang yelah
tapi tak slaah kut kalau baik balek.
sume orang berhak dapat peluang kedua.
tapi kalau dah susah sgt.
kawan2 dulu pun takpe..

baru semilan belas kut lip
jangan amek seyes sangat
maksud aku seyes sgt2 pasal cinta2 tuh
belajar dulu rajen2.
ko lelaki.anak sulung.
buat yang terbaiklah ye.
tunjuk contoh baik kat adek2.
hihi

itu ajelah kot.
jangan risau wes.
kalau ade jodoh..insyaAllah .

jaja

Aliff said...

thanx ja. aku ta tawu na ckp cmne. anyway thanx sgt2 utk smangat yang kau bagi kat aku

Post a Comment